Nieuws

Bosvelt in gesprek met drietal Go Ahead: 'Dan kan het iets langer duren'

Bosvelt in gesprek met drietal Go Ahead: 'Dan kan het iets langer duren'

27-04-2022 20:09

Paul Bosvelt is druk bezig om Andries Noppert, Cuco Martina en Gerrit Nauber langer aan Go Ahead Eagles te binden. Het drietal beschikt over een aflopend contract, maar de technisch manager van de Deventenaren denkt deze spelers volgend seizoen goed te kunnen gebruiken.

Bosvelt is met Noppert, Martina en Nauber in gesprek over een mogelijke contractverlenging. "Inherent aan onze uitstekende prestaties van dit seizoen, is de interesse van andere clubs in onze spelers. Dan kan het iets langer duren voordat er een besluit wordt genomen, omdat spelers die de vrije status begrijpelijkerwijs vaak kijken of er niet meer uit die situatie te halen valt. Waarbij we gewoon goed met ze in gesprek zijn en blijven", vertelt de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Go Ahead Eagles in een bericht op de officiële clubkanalen.

De aflopende contracten van het drietal zijn formeel opgezegd. "Sommige supporters zeggen dan: Waarom hebben jullie de contracten dan formeel opgezegd? Ten eerste is dat omdat we destijds nog lang niet zeker waren van handhaving, en je natuurlijk dan geen dure Eredivisiecontracten afsluit", vervolgt Bosvelt. "Ten tweede is het niet zo vanzelfsprekend dat als een club de contracten niet opzegt, spelers dan automatisch nog een jaar blijven. Zo’n opzegging komt van twee kanten."