Nieuws

Vriends ziet verandering onder Steijn: 'Iedereen geeft toch wat extra gas'

Vriends ziet verandering onder Steijn: 'Iedereen geeft toch wat extra gas'

26-04-2022 13:58

Sparta Rotterdam heeft vier wedstrijden de tijd om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen. Maurice Steijn staat aan het roer in de allesbeslissende weken en speler Bart Vriends ziet een pluspunt met de trainerswissel.

Steijn volgt Henk Fraser op, die direct opstapte na het op non-actief stellen van zijn rechterhand Aleksander Rankovic. "We zijn nu met de nieuwe trainer. Vandaag is een opstartdag, dus iedereen slooft zich een beetje uit voor de trainer. Vanaf morgen (woensdag) zullen we alweer bezig zijn met de cruciale wedstrijd op zaterdag", zegt Vriends voor de camera van ESPN. "Het is twee dagen theater, ik heb jullie ook in tijden niet gezien. De hele pers is uitgerukt om het vandaag te verslaan."

De trainerswissel brengt ook goede dingen met zich mee, weet ook Vriends. "We zijn het de afgelopen jaren wel gewend aan trainers die goed opletten. Dat geldt ook voor Fraser en Rankovic, en daarvoor nog Dick Advocaat. Met een nieuwe trainer is het net de eerste wedstrijd van het seizoen. Je gaat toch even extra gas geven, een beetje uitsloven. Misschien zijn er jongens die denken: hey, als ik in the picture kom, krijg ik misschien een kans."

Rankovic lag niet goed bij het bestuur en werd op non-actief gesteld bij Sparta. Fraser volgde op eigen initiatief. Vriends wordt gevraagd om zijn mening. "Het verbaaste me een beetje. Het is misschien een flauw antwoord, maar ik kan beide kanten begrijpen. Sparta stevent af op een plek die leidt tot degradatie. Nijkamp en Laros zijn verantwoordelijk voor de club en moeten iets doorbreken", besluit Vriends.