Nieuws

Guardiola legt favorietenrol bij Real Madrid: 'Dat is iets wat wij niet hebben'

Guardiola legt favorietenrol bij Real Madrid: 'Dat is iets wat wij niet hebben'

25-04-2022 18:34

Pep Guardiola denkt dat Real Madrid de betere papieren heeft om de finale van de Champions League te bereiken. De coach van Manchester City staat dinsdagavond in eigen huis tegenover de Madrileense grootmacht en vindt het 'een eer' om het in de halve finale tegen De Koninklijke op te nemen. 

Guardiola steekt zijn waardering voor Real, dat met vijftien punten verschil koploper in de Primera División is, niet onder stoelen of banken. "Wij spelen tegen spelers die al vele keren in deze positie (halve finale Champions League, red.) zijn geweest. Daarom hebben zij wellicht iets dat wij niet hebben", geeft de Spaanse oefenmeester toe in de persconferentie. Vorig jaar stond City ook in de halve finale van het miljardenbal, maar bleek Chelsea, de uiteindelijke winnaar van het toernooi, te sterk.

"Uiteindelijk is het wel elf tegen elf", weet ook Guardiola. "Het gaat erom hoe sterk de ploegen mentaal zijn", besluit de manager. Sterspeler Karim Benzema staat bij alle tegenstanders op de radar na zijn sterke wedstrijden in de knock-outfase van het toernooi. Zowel Paris Saint-Germain als Chelsea werden aan de hand van Benzema uitgeschakeld. "Real heeft altijd gewonnen, ook zonder mij", reageert de bescheiden spits. Manchester City ontvangt Real Madrid dinsdagavond in het Etihad Stadium en trapt om 21.00 uur af.