Wedstrijdverslag

Ragnick verliest opnieuw PL-topper: Arsenal te sterk voor onfortuinlijk United

Ragnick verliest opnieuw PL-topper: Arsenal te sterk voor onfortuinlijk United

23-04-2022 15:23 Laatste update: 15:37

Arsenal FC heeft zaterdagmiddag zijn wil opgelegd aan Manchester United. In een vermakelijk duel waarin veel gebeurde, bleek de ploeg van Mikel Arteta te sterk voor The Mancunians, die de nodige pech hadden. 

Het was Arsenal dat Manchester United al snel een flashback bezorgde. Net als in de wedstrijd tegen Liverpool FC van afgelopen dinsdag, keek de ploeg van Ralf Ragnick al snel tegen een achterstand aan. David de Gea wist een schot van Bukayo Saka in eerste instantie nog knap te pararen, maar gaf daarmee wel de assist op Nuno Tavares die zijn eerste goal voor de Londernaren wist te maken: 1-0. Na deze tik leek United wakker geschud, kwam het beter in de wedstrijd en werd een aantal keer gevaarlijk. Eerst was het Cristiano Ronaldo die Anthony Elanga met een steekbal wist te bereiken, maar de jonge Zweed faalde oog in oog met Aaron Ramsdale. Niet veel later spatte een afstandschot van Diogo Dalot op de lat: de gelijkmaker hing in de lucht.

Toch was het Arsenal dat goed omging met de spaarzame kansen die het kreeg. Edward Nketiah kreeg een uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 tegen de touwen te schieten, maar stuitte vanaf een meter of vijf op de vuisten van United-sluitpost De Gea. Niet veel later deed zich een opmerkelijke situatie voor. De jonge Arsenal-aanvaller kwam in precies dezelfde positie en schoot raak, maar deed dit vanuit buitenspel. Het leek erop dat de goal werd afgekeurd, maar de VAR constateerde dat er in de aanloop naar het doelpunt een overtreding was begaan op Saka. Die mocht aanleggen vanaf elf meter, wat net als afgelopen woensdag tegen Chelsea een koud kunstje bleek: 2-0. Twee minuten later was het dan toch raak aan de andere kant. Uitgerekend Ronaldo wist een afgemeten voorzet van Nemanja Matic binnen te werken: 2-1.

United kwam goed uit de kleedkamer, en zag dat scheidsrechter Craig Pawson nu hen een dienst bewees. Tavares, de maker van de eerst goal, zag zijn rol van held in schlemiel veranderen nadat hij met de hand naar de bal ging in de zestien meter. Bruno Fernandes kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken vanaf elf meter. De Portugees liep op karakteristieke wijze aan, stuurde Ramsdale de verkeerde kant op, maar zag dat zijn inzet de paal kuste.

Even later leken de bezoekers alsnog op gelijke hoogte te komen, maar Ronaldo volleerde raak vanuit buitenspelpositie. Het aandringen van United bleef aanhouden. Dalot zag zijn inzet voor de tweede keer op het alluminium belanden en Elanga werd opnieuw gevloerd binnen de box, maar zijn gebeden om een pingel werden niet gehoord. Toch waren het The Gunners die de wedstrijd naar zich toe wisten te trekken. Granit Xhaka kegelde snoeihard binnen met zijn linkerbeen vanaf een meter of twintig, en zorgde daarmee voor het slotakkoord: 3-1. 

Met de drie punten doet Arsenal goede zaken in de strijd om een ticket voor directe plaatsing in de Champions League. De Londenaren staan momenteel drie punten voor op concurrent secu vijand Tottenham Hotspur, dat later deze zaterdag in actie komt tegen Brentford. Voor Manchester United wordt directe plaatsing voor de Champions League een lastig verhaal. Met nog vier wedstrijden te spelen is de achterstand op Arsenal nu opgelopen tot zes punten.