Nieuws

'Haaland en City vinden elkaar, spits wordt best betaalde Premier League-speler'

'Haaland en City vinden elkaar, spits wordt best betaalde Premier League-speler'

19-04-2022 07:44 Laatste update: 07:48

Erling Haaland is persoonlijk rond met Manchester City, meldt de Engelse boulevardkrant The Daily Mail dinsdagochtend. De spits van Borussia Dortmund kan een slordige 600 duizend euro per week gaan verdienen bij de koploper van de Premier League.

De kans is erg groot dat Haaland Dortmund aan het einde van het seizoen gaat verlaten. De Noor heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2024, maar in de zomer wordt zijn ontsnappingsclausule van 75 miljoen euro geactiveerd. De spits geniet de belangstelling van vrijwel alle Europese topclubs, maar het lijkt er sterk op dat Manchester City met hem aan de haal gaat.

Volgens The Daily Mail ziet Haaland zichzelf wel in de Premier League uitkomen en is ook zijn management (Mino Raiola red.) overtuigd van de transfer. Een officiële transfer is nog allerminst zeker, want naast City strijden Real Madrid, FC Barcelona en Paris Saint-Germain ook nog om de handtekening van de spits, die een vijfjarig contract kan tekenen in Manchester.

Mocht de transfer er komen, zou City met Haaland dan eindelijk zijn gewenste spits weten binnen te halen. Afgelopen zomer stond Harry Kane op de nominatie om de overstap te maken van Tottenham Hotspur naar Manchester City, maar laatstgenoemde viste destijds achter het net. Haaland zou met een salaris van 600 duizend euro per week de best betaalde Premier League speler worden, waarmee hij mogelijk toekomstig ploeggenoot Kevin de Bruyne (465 duizend per week) achter zich laat.