Nieuws

Gravenberch praat over vriend Ihattaren: 'Hoop dat hij erbij is zondag'

Gravenberch praat over vriend Ihattaren: 'Hoop dat hij erbij is zondag'

16-04-2022 13:25 Laatste update: 13:44

Ryan Gravenberch hoopt dat Mohammed Ihattaren zondag bij de wedstrijdselectie zit. Ajax treft PSV in de finale van de KNVB Beker en voor Gravenberch is de kans groot dat het zijn laatste bekerwedstrijd bij de Amsterdammers is. 

Gravenberch is nog een tiener, maar speelt zondag zijn derde bekerfinale bij Ajax. "Ik ben nog jong, natuurlijk. We hebben best veel young boys eigenlijk. Voor mij klinkt het eigenlijk niet zo gek", stelt de middenvelder in gesprek met AT5. "Alles gaat zo snel dat het besef een beetje achterloopt. We maken zo veel mee, zo veel Champions League wedstrijden gespeeld, vorig jaar kampioen geworden. Je staat er niet echt bij stil, eigenlijk."

De jonge Ajacied, die in de belangstelling van Bayern München staat, weet dat Ajax de laatste tijd iets stroever speelt. "Iedereen zegt dat we een beetje moeite hebben de laatste tijd, maar ik heb wel vertrouwen dat we de beker kunnen winnen. We winnen niet met mooi spel, maar uiteindelijk win je wel en daar gaat het om."

Tijdens het interview loopt Ihattaren langs en roept hij iets naar Gravenberch. "Sinds de F1 speelde ik al tegen hem. Het is een goede speler, ik hoop eigenlijk wel voor hem zondag dat hij erbij zit", zegt de geboren Amsterdammer.