UEFA steekt stokje voor sfeeractie in De Kuip: 'Een belachelijk besluit'

UEFA steekt stokje voor sfeeractie in De Kuip: 'Een belachelijk besluit'

18 oktober - 18:15
Eredivisie 0 Reacties

Een geplande sfeeractie van Feyenoord-fans voorafgaand aan het duel in de Conference League met Union Berlin is door de UEFA verboden. Er zou een groot spandoek getoond gaan worden, maar dat wil de Europese voetbalbond niet hebben.

Op de officiële kanalen van FSV De Feijenoorder, de supportersvereniging van de Stadionclub, valt te lezen dat het doek de skyline van Rotterdam zou tonen. Daarop zou ook het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Zadkine te zien zijn geweest. Als begeleidende tekst zou er ‘Wij zijn Rotterdammers, wij houden vol’ te zien zijn geweest.

Dat is echter tegen het zere been van de UEFA, dat dit een ‘politiek en provocerend statement’ noemt. Het beeld van Zadkine is namelijk een herinnering aan het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog en dus vindt de Europese voetbalbond dat dit niet passend is wanneer er tegen een club uit Berlijn wordt gespeeld.

De supportersvereniging laat in hun eigen statement weinig heel van de UEFA. ‘Het ontwerp is in de ogen van de UEFA in strijd met artikel 16.2 en om die reden hebben zij onze aanvraag afgekeurd. Een belachelijk besluit van de UEFA, die daarmee geen respect toont aan de supporters. Binnen de beschikbare tijd en het strenge beleid van de UEFA zien wij geen mogelijkheid/ruimte om nog een bezwaar in te dienen.’

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie