Nieuws

Van der Vaart vertelt over Modric in Spurs-tijd: 'Hij heeft het zich aangeleerd'

Van der Vaart vertelt over Modric in Spurs-tijd: 'Hij heeft het zich aangeleerd'

13-04-2022 18:21

Luka Modric stal woensdagavond nog maar eens de harten van de Real Madrid-fans met een weergaloze assist op Rodrygo. Op Cruijffiaanse wijze lepelde hij de bal met de buitenkant van de voet precies voor de Braziliaan, die op zijn beurt gemakkelijk doet scoren. Volgens Rafael van der Vaart is het nauwelijks een verrassing dat de Kroaat juist op deze wijze de treffer voorbereidde.

De analist van Ziggo Sport bespreekt na afloop van het duel de geweldige assist van de 36-jarige middenvelder. "Weet je wat het is? Ik heb natuurlijk met hem gespeeld", begint Van der Vaart. "Als je hem vraagt een bal met zijn binnenkant of zijn wreef te spelen: dat kan hij helemaal niet. Dit kan hij."

Het duo speelde samen bij Tottenham Hotspur. "Je moet maar opletten. Met zijn wreef ziet het er niet uit. Hij kan het zelf ook niet uitleggen. Hij heeft het zichzelf waarschijnlijk aangeleerd", denkt de voormalig nummer tien. "Hij kan het beter met zijn buitenkant dan met zijn binnenkant. Hij passt veel harder en nauwkeuriger met zijn buitenkant. Het is echt millimeterwerk."

Dankzij de treffer van Rodrygo wist De Koninklijke een verlenging af te dwingen, waarin het uiteindelijk dankzij een treffer van Karim Benzema een plek in de halve finale van de Champions League veiligstelde.