Nieuws

Van Gaal zoals we hem kennen: 'Ik manage deze ziekte zoals een elftal'

Van Gaal zoals we hem kennen: 'Ik manage deze ziekte zoals een elftal'

12-04-2022 08:43

Louis van Gaal was maandagavond te bewonderen op de rode loper voor de première van de film LOUIS, waarin de bondscoach zichzelf volledig blootgeeft. In de film komt ook het onderwerp van de dood aan bod en Van Gaal aarzelde niet om dit terug te laten komen in de film. 

Van Gaal stond in Amsterdam de pers te woord, waar de première plaatsvond. "Niemand durft het te zeggen, maar ik wel: ik houd van mezelf. Anders zou ik ook ongelukkig zijn", zegt Van Gaal. Onlangs maakte de bondscoach bekend aan prostaatkanker te lijden en al vele malen bestraald is. Tot voor kort wisten alleen vrienden en familie van zijn ziekte. 

"Ik weet dat de meeste mannen niet doodgaan aan prostaatkanker", stelt Van Gaal. "Waarom zou ik dan diegene zijn? Ik manage het gewoon. Zoals ik een elftal moet managen, manage ik ook deze ziekte", zegt de bondscoach op geheel unieke wijze. "Het is een onderdeel van het leven. Ik lijd eraan, dat kan ik niet veranderen. Ik kan wel veranderen hoe ik ermee omga."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!