Nieuws

Go Ahead Eagles maakt zich op voor volksfeest: 'Hiervan niet durven dromen'

Go Ahead Eagles maakt zich op voor volksfeest: 'Hiervan niet durven dromen'

11-04-2022 15:15

De spelers van Go Ahead Eagles kunnen zich gaan voorbereiden op een huldiging. Na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Herenveen wordt de selectie en staf gehuldigd op de Brink.

Na de promotie naar de Eredivisie werd Kowet niet gehuldigd, wegens de toen geldende coronarestricties op groepgroottes. Vrijwel direct werd besloten een groot feest te organiseren indien een langer verblijf op het hoogste niveau van Nederland zou worden verzekerd. "Helemaal officieel is het nog niet, want de vergunningen moeten nog verleend worden. Maar het is wel de intentie om de club op 15 mei te huldigen", reageert gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman tegenover De Stentor.

Nu Go Ahead Eagles een voorsprong heeft van dertien punten op de nummer zestien van de ranglijst kan de ploeg een langer verblijf in de Eredivisie niet meer ontgaan. "We hadden niet durven dromen dat we nu al bezig konden zijn met een huldiging", reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop tegenover de krant. "We denken eraan om spelers die na vorig seizoen zijn vertrokken uit te nodigen voor het feest. Ze kunnen vast niet allemaal komen, maar het zou toch prachtig zijn als we zoveel mogelijk spelers van dat team ook kunnen huldigen. We vieren immers ook nog de promotie van vorig seizoen."

Gezien het sportieve succes in Deventer is het niet geheel ondenkbaar dat de ploeg zich na afloop van de reguliere competitie nog moet spelen. "Het kan natuurlijk zijn dat we nog de play-offs in gaan voor Europees voetbal. Dat betekent dat we na 15 mei nog moeten voetballen. Toch heeft deze dag de voorkeur voor de huldiging. Uitstellen is ook weer lastig. Eventuele play-offs na de huldiging zien we dan maar als kers op de taart", aldus Van Dop.