Manchester City blijft koploper in Premier League na heerlijk duel met Liverpool

10-04-2022 19:36 Laatste update: 22:15

Manchester City en Liverpool moeten na een zeer vermakelijk duel de punten delen. In het Etihad Stadium werd het 2-2, waardoor het elftal van Pep Guardiola nog altijd aan de leiding gaat in de Premier League.

Het duel tussen de koploper en de achtervolger was geen moment saai. City en Liverpool tikten een hoog niveau aan en lieten zien waarom beide teams tot de absolute top behoren. Na vijf minuten was het de thuisploeg die via Kevin de Bruyne op voorsprong kwam. De Belg zag zijn schot nog van richting veranderd worden en via de paal binnenvliegen.

City kon alleen niet lang genieten van de voorsprong, want acht minuten later was het Diogo Jota die een prachtige aanval verzilverde met een doelpunt. Het spel ging op en neer in de Engelse topper. In de 36ste minuut was het Gabriel Jesus die na een goede loopactie oog in oog stond met doelman Allison Becker. De Braziliaanse aanvaller faalde niet en bracht daarmee de 2-1 op het scorebord.

Beide ploegen bleven na rust in een hoog tempo spelen. Binnen de minuut kwam Liverpool weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Sadio Mané. Na iets meer dan een uur spelen leek Raheem Sterling City weer op voorsprong te brengen, maar de VAR oordeelde dat de Engelsman buitenspel stond. In de slotfase kon het nog alle kanten op, maar er werd niet meer gescoord. Door het gelijkspel blijft City koploper met één punt voorsprong op Liverpool.