Nieuws

Buijs laakt kwaliteitsniveau Groningen-spelers: 'Zo ver zijn we absoluut nog niet'

Buijs laakt kwaliteitsniveau Groningen-spelers: 'Zo ver zijn we absoluut nog niet'

10-04-2022 16:20 Laatste update: 16:52

Danny Buijs was niet te spreken over het spel van FC Groningen na afloop van het duel met sc Heerenveen (3-1 verlies). De trainer vindt dat het te maken heeft met de kwaliteiten van sommige spelers.

"Ons spel aan de bal was heel slecht", aldus Buijs tegenover ESPN. De trainer zag zijn team vooral aanvallend stuntelen. "Na de gelijkmaker waren we beter aan de bal en maakten we betere keuzes. We speelden met vijf verdedigers tegen drie aanvallers, dan heb je twee man meer op het veld, plus de keeper. Als je de keuzes aan de bal ziet en hoe we de bal passen: achter de man, te langzaam.. Dan speel je een tegenstander niet kapot."

"Nee, het was geen offday, maar kwaliteit. Veel jongens spelen voor het eerst op dit niveau of voetballen voor deze positie", vervolgt Buijs. "Dan moet je iedere week een bepaald niveau halen, maar zover zijn we absoluut nog niet. Over twee weken kunnen we een prima wedstrijd spelen, al zitten dit soort wedstrijden er ook tussen. Dan kan het gebeuren dat spelers een mindere wedstrijd spelen. Je hebt er ook mee te maken dat sommige jongens een hoop andere dingen aan hun hoofd hebben die mogelijk van invloed zijn. Daar moeten ze voor het eerst in hun carrière mee omgaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!