Nieuws

Uitvak De Goffert weer open voor treffen met Twente: 'Binnen drie minuten vol'

Uitvak De Goffert weer open voor treffen met Twente: 'Binnen drie minuten vol'

09-04-2022 21:09 Laatste update: 21:11

NEC Nijmegen mag sinds vrijdag eindelijk weer bezoekers ontvangen in het uitvak van het Goffertstadion. Zaterdagavond komt FC Twente op bezoek en zijn er 420 trouwe uitsupporters aanwezig om De Tukkers aan te moedigen. Het is de eerste wedstrijd dat het uitvak weer mag worden gevuld sinds de ineenstorting tegen Vitesse in oktober van vorig jaar. 

De club uit Nijmegen kreeg vrijdag pas groen licht, aangezien er nog een keuring moest plaatsvinden nadat de herstelwerkzaamheden waren afgerond. "Het was nog een beetje onzeker, omdat er nog wat getest moet worden. Dat heeft allemaal met de plaatselijke autoriteiten te maken", vertelt Leon ten Voorde bij Ballen Verstand

"FC Twente had geloof ik binnen drie minuten het uitvak vol en toen kwam later de mededeling dat op de dag voor de wedstrijd nog groen licht moest worden gegeven. Maar dat is gegeven, dus ze kunnen in De Goffert weer gaan hossen en springen."

Ten Voorde is ervan overtuigd dat het stadion veilig is. "Het overkomt ze geen tweede keer, het is allemaal heel goed getest", besluit hij.