Nieuws

Fraser: 'Voor mij is het typerend dat niemand merkt aan hem wanneer hij ziek is'

Fraser: 'Voor mij is het typerend dat niemand merkt aan hem wanneer hij ziek is'

08-04-2022 20:00

Henk Fraser is geschrokken van het nieuws dat zijn directe collega Louis van Gaal lijdt aan prostaatkanker. De assistent-bondscoach van Oranje was niet op de hoogte van de ziekte van Van Gaal en heeft enorm veel respect voor de bondscoach.

"De schrik zat er bij mij net zo in als ieder ander die het op deze manier vernam. Het is ook pittig", zegt hij tegenover de camera van ESPN. De trainer van Sparta Rotterdam is niet verbaasd dat hij de afgelopen periode niets heeft gemerkt aan Van Gaal. "Voor mij is het typerend dat niemand merkt aan hem wanneer hij ziek is of een bot gebroken heeft, zoals de laatste keer bij het Nederlands elftal."

In de laatste interlandperiode vervoerde Fraser de bondscoach per golfkar naar het trainingsveld, nadat Van Gaal zijn heup had gebroken. Hij zette gewoon door en gaf iedereen het idee dat er niets aan de hand was. "Dat was nu ook het geval", vervolgt Fraser, die hoopt dat hij op zijn zeventigste nog net zo vitaal is als zijn directe collega. "Als ik op zijn leeftijd nog dezelfde uitstraling heb, dan zou ik daarvoor tekenen."