Real doet mede door een fenomenale Benzema uitstekende zaken tegen Chelsea

06-04-2022 22:44 Laatste update: 23:04

Real Madrid heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea. De Madrilenen wonnen mede dankzij een hattrick van Karim Benzema met 1-3 bij de Londenaren.

De wedstrijd ging vlammend van start in Londen. In de vijfde minuut kreeg Kai Havertz de eerste kans en vijf minuten later schoot Vinícius jr. aan de andere kant op de lat. In de 21ste minuut begon de grote Benzema-show. De spits kopte eerst een voorzet van Viní fantastisch binnen, om dat kunstje drie minuten later op aangeven van Luka Modric nog eens over te doen. In de 42ste minuut kreeg de Fransman een grote kans om zijn hattrick te voltooien, maar na een kleine aanraking van Jorginho schoot de spits naast. Net voor rust deed Chelsea via Havertz nog wat terug. De Duitser kopte een voorzet van Jorginho hard raak: 1-2.

Al heel snel bleek dat Chelsea niet scherp uit de kleedkamer kwam. Keeper Edouard Mendy wilde de bal naar Antonio Rüdiger spelen, maar de bal was veel te kort. Benzema kon onderscheppen en maakte zo alsnog zijn hattrick. In de 69ste minuut kreeg de ingevallen Romelu Lukaku dé kans op de aansluitingstreffer, maar de Belg kopte naast. Daarna zakte Real steeds verder in, waardoor er geen grote kansen meer waren voor Chelsea. Het bleef bij 1-3.

Door de nederlaag op Stamford Bridgde moet Chelsea flink aan de bak in Spanje. De return in bij Real in het Santiago Bernabeu wordt gespeeld op 12 april.