Nieuws

Duitse legende vernietigend over Dortmund: Het is een wreed jaar voor Borussia

Duitse legende vernietigend over Dortmund: "Het is een wreed jaar voor Borussia"

05-04-2022 13:18 Laatste update: 13:22

De prestaties van Borussia Dortmund laten te wensen over, stelt Lothar Matthãus. De nummer twee uit de Bundesliga komt met excuses na excuses en de 150-voudig Duits international is hier klaar mee.

Dortmund werd afgelopen weekend in het eigen Signal Iduna Park afgedroogd door RB Leipzig (1-4), waardoor het gat met koploper Bayern München inmiddels onoverbrugbaar lijkt. Matthãus, die afgelopen vrijdag nog schitterde tijdens de WK-loting, ziet dat er sprake is van een patroon bij de geel-zwarten.

"Men kan bij BVB keer op keer best tevreden zijn met het seizoen. Ze staan alweer negen punten achter op Bayern München en ver voor op de nummer drie. Helemaal volgens de doelstelling. Maar dat is slechts de halve waarheid", reageert Matthãus in zijn column voor Sky.

De voormalig middenvelder stelt dat Dortmund-vedettes Marco Reus, Mats Hummels 'en andere spelers die veel verdienen maar niet in de buurt komen van de prestatie die ze moeten leveren' veel meer moeten brengen. 'Als je in alle bekertoernooien uitgeschakeld wordt en jezelf voor gek zet, moet je niet zeggen dat het seizoen bevredigend is. Het is juist een wreed jaar voor Borussia', luidt het oordeel van Matthãus.

Eerder dit seizoen was Ajax Dortmund twee keer te machtig in de Champions League, wat er mede voor zorgde dat de ploeg van Marco Rose strandde in de poulefase van het toernooi. Een Europees treedje lager tegen Rangers wilde het ook niet lukken voor Dortmund en ook in de DFB Pokal werd het uitgeschakeld door laagvlieger St. Pauli. 'Ik zou graag willen weten hoeveel meer salaris Dortmund betaalt in vergelijking met Ajax. Of met Rangers FC en FC St. Pauli', vraagt Matthãus zich af met het oog op het beleid van de club.