Nieuws

Brenet vol vertrouwen richting Twente-PSV: 'Wij kunnen ver komen en verrassen'

Brenet vol vertrouwen richting Twente-PSV: 'Wij kunnen ver komen en verrassen'

01-04-2022 09:16 Laatste update: 09:51

Voor Joshua Brenet staat er zaterdag een bijzonder duel op het programma. De rechtsback treft met FC Twente zijn oude club PSV, waar hij een aantal mooie jaren beleefde.

"Nu ben ik volledig gefocust op FC Twente en natuurlijk willen wij dit weekend winnen van PSV, maar de tijd in Eindhoven blijft voor altijd mooi", aldus Brenet tegenover het Brabants Dagblad. "Door jarenlang hard te werken heb ik daar mezelf in de basis kunnen spelen, drie keer op de platte kar gestaan en ben ik even international geweest."

De 28-jarige verdediger hoopt ooit terug te keren in de vorm van toen. "Die vorm van toen heb ik nu nog niet, maar ik ben wel weer op de goede weg en heb bij FC Twente nu een mooie kans gekregen om weer bij een grote club te spelen."

Het duel met de Eindhovenaren wordt bijzonder voor Brenet. De back kent nog veel jongens vanuit zijn PSV-tijd. "Met een aantal jongens bij PSV heb ik nog regelmatig contact. Cody Gakpo bijvoorbeeld, Armando Obispo en af en toe met Mauro Júnior nog. Cody app ik nog bijna dagelijks en dat zal deze week ook wel gebeuren."

De back kijkt met vertrouwen naar het seizoensslot van De Tukkers. "Wij kunnen dit seizoen nog ver komen en verrassen, als we op dezelfde voet doorgaan als de afgelopen weken."