Nieuws

Aderlating voor Jong Oranje: Van der Looi mist drietal in cruciale duels

Aderlating voor Jong Oranje: Van der Looi mist drietal in cruciale duels

23-03-2022 18:36 Laatste update: 19:00

Devyne Rensch en Lutsharel Geertruida zijn woensdagmiddag op de training van Jong Oranje geblesseerd uitgevallen. Naast het tweetal zal ook doelman Fabian de Keijzer niet afreizen naar Bulgarije. De speler van FC Utrecht heeft het coronavirus onder de leden.

Erwin van der Looi heeft Ajax-doelman Calvin Raatsie en FC Groningen-middenvelder Melayro Bogarde opgeroepen als vervangers. Met de afwezigheid van Rensch en Geertruida zal de trainer van Jong Oranje twee sterkhouders moeten missen. Eerstgenoemde kampt met een hamstringblessure. De verdediger van Feyenoord heeft last van zijn bovenbeen. 

Rensch en Geertruida kwamen tot dusver drie keer in actie voor Jong Oranje. De Keizer fungeert als stand-in van Kjell Scherpen en heeft één interland achter zijn naam staan voor de beloften van het Nederlands elftal.

Jong Oranje speelt vrijdag om 18.45 in Sofia tegen Jong Bulgarije. Vier dagen later staat de kraker tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland op het programma. Deze wedstrijd zal afgewerkt worden om 18.45 in De Adelaarshorst. De Zwitsers staan op de eerste plek in de kwalificatiepoule, met één wedstrijd meer dan Oranje. Enkel de poulewinnaar zal zich rechtstreeks voor het jeugd-EK in Roemenië en Georgië (2023) plaatsen.