Interview

Middenvelder voor het eerst bij Jong Oranje: 'Bevestiging dat ik goed bezig ben'

Middenvelder voor het eerst bij Jong Oranje: 'Bevestiging dat ik goed bezig ben'

22-03-2022 17:28

Wouter Burger maakt voor het eerst deel uit van de Jong Oranje-selectie van trainer Erwin van der Looi. De jongeling maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar FC Basel en heeft het naar zijn zin in Zwitserland, vertelt hij in gesprek met Rijnmond.

In de voorbereiding op het huidige seizoen maakte Burger nog de nodige minuten in de hoofdmacht van Feyenoord. Op de laatste transferdag besloot de middenvelder toch De Kuip te verlaten nadat hij een goed gesprek had gehad met Arne Slot. "Ik vroeg hem: vindt u ook niet dat het voor mij tijd wordt om ergens te gaan spelen? Hij wilde dat ik bleef, maar snapte het dat ik ergens wilde gaan spelen. Hij was er heel eerlijk over dat dat bij Feyenoord niet zou gaan gebeuren. Dan moet je uiteindelijk een keer voor jezelf kiezen. Het was tijd om die stap te gaan maken."

En die keuze pakt nu goed uit. De middenvelder maakt volop minuten in Basel en was vorige week nog te bewonderen met zijn ploeg in de achtste finales van de Conference League. De prestaties van Burger vallen ook op bij Jong Oranje-trainer Erwin van der Looi, die hem voor het eerst opneemt in zijn selectie.
"Een leuke bevestiging dat ik goed bezig ben. Hier kan ik mezelf goed meten met de andere jongens. We moeten de komende twee wedstrijden gewoon zes punten halen", reageert de Rotterdammer bescheiden.

Jong Oranje neemt het vrijdag op tegen Jong Bulgarije en reist voor het treffen af naar Sofia. Vier dagen later staan de beloften van Zwitserland op de stoep. Beide ploegen treffen elkaar in de Adelaarshorst in Deventer.