Nieuws

Dani Alves heeft nog één wens: 'Ik hoop dat hij terugkomt naar Barcelona'

Dani Alves heeft nog één wens: 'Ik hoop dat hij terugkomt naar Barcelona'

18-03-2022 19:29 Laatste update: 19:28

Dani Alves hoopt dat Lionel Messi terugkeert naar FC Barcelona. De Braziliaanse vleugelverdediger is van mening dat zijn Argentijnse vriend niet gelukkig is in Parijs.

"Leo geniet op dit moment niet van het voetbal, dat voel en zie ik", vertelt Alves tegen ESPN. "Hij maakt deze sport speciaal, maar dat doet hij alleen wanneer hij zich goed voelt. Als dat het geval is, heeft de hele voetbalwereld daar baat bij. Volgens mij is hij totaal niet op zijn gemak in Parijs. Leo woonde op de beste plek ter wereld om te doen waar hij van houdt."

"Leo zei altijd tegen me, waar zou je liever zijn dan hier in Barcelona? Ik heb op veel plekken gewoond, dus ik kan het weten. Er is geen betere plek dan hier. Toen we wisten dat hij wegging, stuurde ik hem dezelfde boodschap die hij mij stuurde toen ik in 2016 vertrok bij Barcelona", zegt de man die afgelopen zomer terugkeerde naar Catalonië.

Alves en Messi speelden tussen 2008 en 2016 al samen bij de Catalaanse grootmacht. "Ik hoop dat hij hier terugkomt om weer van dit alles te profiteren, van het mooie leven hier en van deze club. Iedereen die hier vertrekt heeft er vroeg of laat spijt van, iedereen. Sommigen zeggen van niet omdat ze niet graag verliezen, maar iedereen die vertrekt heeft er spijt van. Omdat ze nergens beter af zijn dan hier", aldus de 38-jarige Braziliaan.