Reactie

'Bayern München aast op handtekening Haaland na geruchten over Lewandowski'

'Bayern München aast op handtekening Haaland na geruchten over Lewandowski'

17-03-2022 14:29 Laatste update: 14:50

Bayern München probeert Erling Haaland ervan te overtuigen om een binnenlandse transfer boven een buitenlands avontuur in Manchester te verkiezen, weet de voormalig Noorse voetballer Jan Aage Fjörtoft. De analist heeft nauwe banden met de familie van de Bundesliga-doelpuntenmachine.

Fjörtoft deed een boekje open bij Sky Sports en wist ook te brengen dat de kans groot is dat Robert Lewandowski bij Bayern vertrekt. De Poolse spits wil 'heel graag' vertrekken en Haaland zou de gedoodverfde kandidaat zijn om in zijn voetsporen te treden. Bestuursvoorzitter Olivier Kahn van Bayern München voelde zich genoodzaakt te reageren op de uitlatingen van Fjörtoft.

"We weten in sportief opzicht precies wat we willen. Ons doel is om ieder seizoen de Champions League te kunnen winnen", vertelt Kahn tegenover het Beierse TZ. "Daar horen versterkingen bij en contractbesprekingen met onze spelers. Wat de gesprekken aangaat, ben ik zeer ontspannen. We laten ons niet onder druk zetten. Er is nog genoeg tijd", doelt hij op de contractsituatie van Lewandowski.

Of Kahn zich op tijd heeft gemeld in de race om de Noor, is nog maar de vraag. Manchester City zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Haaland. Het zou niet de eerste keer zijn dat Bayern aan de haal gaat met de topspelers van concurrent Borussia Dortmund. Eerder maakte Torsten Frings, Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels al de overstap naar München. Haaland zou de vijfde speler van deze eeuw zijn die deze weg kan gaan bewandelen.