Nieuws

'Ajax is nog niet af van PSV, ook al waren ze al twee keer afgeschreven'

'Ajax is nog niet af van PSV, ook al waren ze al twee keer afgeschreven'

14-03-2022 16:33

PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is ervan overtuigd dat de strijd om het kampioenschap tussen Ajax en PSV nog niet gestreden is. Volgens de journalist was de overwinning van de Brabanders in Utrecht cruciaal. 

"Ajax is nog altijd niet af van PSV, dat gevaarlijk blijft in de achtervolging en al twee keer afgeschreven was", aldus Elfrink tegenover het ED. "Tachtig punten is opnieuw niet genoeg voor de titel. Het moeten er zeker 83 worden of misschien nog wel meer", voorspelt hij.

Daarnaast zag Elfrink in de Galgenwaard één grote uitblinker bij huidige nummer twee van de Eredivisie: doelman Joël Drommel. "Hij gooide zich een keer goed voor de doorgebroken Remco Balk en had een prima redding na een kopbal van Mike van der Hoorn. Dit soort wedstrijden heeft hij nodig om weer vertrouwen te krijgen", besluit Elfrink.

Door de overwinning bij FC Utrecht blijft PSV in het spoor van koploper Ajax. De Eindhovenaren staan twee punten achter de Amsterdammers. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen in de Eredivisie.