Reactie

Sparta krijgt steun van concurrent PEC: 'Hebben die drie punten verdiend'

Sparta krijgt steun van concurrent PEC: 'Hebben die drie punten verdiend'

08-03-2022 15:58

Sparta kan op steun rekenen van Bram van Polen. De Rotterdammers wachten nog steeds op duidelijkheid omtrent de gestaakte wedstrijd tegen Vitesse. De aanvoerder van PEC Zwolle stelt dat degradatieconcurrent Sparta recht heeft op de drie punten.

Onderin de Eredivisie is er een hevige strijd losgebarsten in de degradatiestrijd. PEC Zwolle lijkt herrezen en staat na de 0-1 zege op directe concurrent Fortuna Sittard niet meer op de laatste plaats. "Er is nog helemaal niks om te vieren. Het staat allemaal zó dicht bij elkaar. Als Sparta die drie punten van de wedstrijd tegen Vitesse erbij krijgt – en wat mij betreft krijgen ze die zonder die paar laatste minuten te hoeven spelen, want dat hebben ze wel verdiend – dan staan we weer op een rechtstreekse degradatieplek", zegt Van Polen tegen De Telegraaf.

Sparta is momenteel de hekkensluiter, maar mochten de Rotterdammers de drie punten toegekend krijgen, stijgen ze naar de zestiende plaats in de Eredivisie. Fortuna en Sparta hebben ook nog een onderlinge inhaalwedstrijd tegoed.