Nieuws

Van Gaal maakt voorselectie Oranje bekend: Frimpong debutant in groep

Van Gaal maakt voorselectie Oranje bekend: Frimpong debutant in groep

04-03-2022 13:04 Laatste update: 14:10

De KNVB heeft de voorselectie voor de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland bekendgemaakt. Er is voor het eerst een plekje ingeruimd voor Jeremie Frimpong. Ook Jordy Clasie keert terug na een periode van 5,5 jaar terug bij Oranje.

Op 26 maart oefent het Nederlands elftal tegen Denemarken. Drie dagen later staat een ontmoeting met Duitsland op het programma. Beide ontmoetingen worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De duels dienen als voorbereiding op het WK 2022 in Qatar. In een eerder stadium liet bondscoach Louis van Gaal weten een 5-3-2 formatie uit te willen proberen.

Frimpong is één van de meest in het oog springende namen in de selectie van de zeventigjarige oefenmeester. De uitverkiezing van Clasie dankt hij aan zijn sterke spel bij AZ. De middenvelder heeft zich sinds het vertrek van Teun Koopmeiners naar Atalanta Bergamo ontpopt tot vaste kracht in het elftal van Pascal Jansen. In de eerdere periode onder Van Gaal als bondscoach zat Clasie steevast bij de selectie.

Meest in het oogspringende afwezigen zijn Ryan Gravenberch en Devyne Rensch. Eerstgenoemde raakte zijn basisplaats bij Ajax kwijt nadat hij een coronabesmetting had opgelopen. Inmiddels knokt de twintigjarige middenvelder zich weer terug in de basis. De rechtsback komt dit seizoen maar mondjesmaat tot minuten en weet als hij speelt maar weinig indruk te maken bij de Amsterdammers. Jasper Cillessen is nog niet op tijd hersteld van een blessure.

Ondanks het gebrek aan speelminuten is ook Memphis Depay (net terug van een blessure) weer opgenomen in de selectie van Van Gaal. De bij Club Brugge veelvuldig bekritiseerde Noa Lang en Wout Weghorst, die op zijn beurt indruk maakt bij Burnley, zijn eveneens opgenomen. 

De volledige selectie
Keepers
Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg), Tim Krul (Norwich City)
Verdedigers
Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)
Middenvelders
Jordy Clasie (AZ), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain)
Aanvallers
Steven Berghuis (Ajax), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Arnaut Danjuma Groeneveld (Villarreal), Luuk de Jong (FC Barcelona), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Burnley)