Nieuws

'Volledig fitte Bazoer raakt basisplaats na afwezigheid bij Vitesse kwijt'

'Volledig fitte Bazoer raakt basisplaats na afwezigheid bij Vitesse kwijt'

03-03-2022 16:54 Laatste update: 17:07

Riechedly Bazoer lijkt zijn basisplaats bij Vitesse kwijt te zijn. Vitesse-trainer Thomas Letsch zal geen plek bij de eerste elf voor hem inruimen voor de verdediger tegen Sparta Rotterdam.

Bazoer lag er een aantal weken uit nadat hij ziek was. De Oranje-international moest daardoor het Conference League-duel met Rapid Wien laten schieten. Nu is hij weer onderdeel van de selectie. "Riechedly is weer helemaal fit. De klachten waren licht. Hij is er even tussenuit geweest, omdat wij naar de langere termijn kijken. Hij moet volledig gezond en topfit zijn. Dat is nu het geval", aldus Letsch tegenover De Gelderlander.

Terwijl Bazoer voor zijn afwezigheid nog een onbetwiste basisspeler was, moet hij nu genoegen nemen met een plek op de bank. De krant meldt namelijk dat de Duitse trainer de voorkeur geeft aan Alois Oroz, die uitblonk met twee goals in de Gelderse derby.

Vitesse treft vrijdagavond in eigen huis nummer zeventien Sparta. Zelf staan de Arnhemmers op een zesde plaats, waardoor alleen de overwinning zal tellen.