Nieuws

Slot terug in Alkmaar voor topper: 'Niet bang dat ik massaal wordt uitgefloten'

Slot terug in Alkmaar voor topper: 'Niet bang dat ik massaal wordt uitgefloten'

27-02-2022 08:25 Laatste update: 10:55

Arne Slot keert zondagmiddag terug naar Alkmaar. De trainer van Feyenoord speelt tegen zijn oude club AZ, maar verwacht niet dat het thuispubliek hem onheus zal bejegenen. 

Slot vertrok in december 2020 bij de Alkmaarders en is op zondag weer voor het eerst op de zijlijn van het AFAS Stadion te vinden. "Ik heb niet het idee dat ik massaal ga worden uitgefloten", vertelt Slot in de persconferentie in aanloop naar het duel. "Misschien gaan de AZ-fans mij wel toezingen. Ik ben toch gedeeld kampioen met ze geworden, zeg ik een beetje gechargeerd", glimlacht de trainer.

Slot was destijds bezig aan een goed seizoen met de Alkmaarders toen bekend werd dat hij in de zomer naar Rotterdam zou vertrekken. De leiding van AZ nam hem de vroegtijdige beslissing kwalijk en stelde de trainer op non-actief. Slot denkt dat tijd inmiddels de wonden heeft geheeld in Alkmaar. "In Rotterdam waren de reacties van de spelers en stafleden van AZ louter positief. Ik denk dat de emotie wat meer bij de buitenwereld zit", sluit Slot af. 

AZ en Feyenoord trappen op zondagmiddag om 12.15 uur af in het AFAS Stadion. De Alkmaarders staan op een vierde positie en moeten nummer drie Feyenoord voor zich dulden met een voorsprong van zes punten.