Nieuws

Ten Hag reageert fel op vergelijking na Benfica-Ajax: 'Wij zijn geen PSV'

Ten Hag reageert fel op vergelijking na Benfica-Ajax: 'Wij zijn geen PSV'

24-02-2022 17:24 Laatste update: 17:29

Erik Ten Hag verwacht niet dat Ajax net als PSV zijn meerdere moet erkennen in Benfica. Eerder dit seizoen werden de Eindhovenaren in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door de Portugezen.

Tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen de ploeg uit Lissabon ging het over het tweeluik dat PSV had met Benfica. De huidige nummer twee van de Eredivisie verloor uit met 2-1 van Benfica en speelde thuis met 0-0 gelijk. Ten Hag reageert fel op de vergelijking die werd gemaakt. "Hoe kun je dit soort wedstrijden met elkaar vergelijken. Dat is volledig uit de lucht gegrepen. Wij zijn niet PSV, wij zijn Ajax", citeert Voetbal International hem. 

Ook de hoofdblessure van Lisandro Martínez kwam ter sprake. Ten Hag legt uit waarom hij de verdediger niet wisselde. "De dokter bepaalt dat in samenwerking met de coach. De speler zelf is het belangrijkst. Hij wilde hoe dan ook door. We hebben een aantal testen gedaan in de rust en vonden het verantwoord om door te gaan."

De Ajax-trainer verliet Lissabon met gemengde gevoelens. Ajax kwam twee keer op voorsprong en kreeg de nodige kansen om vaker te scoren, maar bleef uiteindelijk steken op een 2-2 gelijkspel. Op 15 maart moeten de Amsterdammers het afmaken thuis in de Johan Cruyff Arena.