Nieuws

Voormalig Barça-directeur over afketsen toptransfers: 'Komst Lautaro dichtbij'

Voormalig Barça-directeur over afketsen toptransfers: 'Komst Lautaro dichtbij'

22-02-2022 19:36

Ramon Planés zegt in een interview met Sky Sport Italia dat FC Barcelona dichtbij de komst van Lautaro Martínez was. Hij bespreekt zijn tijd als directeur bij de Catalanen en vertelt over een aantal spelers die op het verlanglijstje stonden.

"De komst van Lautaro was heel dichtbij. De coronapandemie veranderde alles. Voor de pandemie hadden we veel gesprekken met de Inter-directeurs, maar dit veranderde de economische situatie van heel het voetbal", zegt de Spanjaard.

Ook twee spelers die nu onder contract staan bij Juventus waren in beeld. Planés voerde gesprekken over de komst van Manuel Locatelli en Dušan Vlahović. "Locatelli is de perfecte speler voor Barcelona, maar Juventus trok aan het langste eind", zegt hij over Italiaanse de middenvelder. "Vlahović wilden we voor twee jaar huren van Fiorentina, maar dat was niet mogelijk."

De 54-jarige Planés vertrok op 11 november bij Barça. Hij had destijds nog een contract tot het einde van het seizoen, maar hij wilde de weg vrijmaken voor Xavi Hernández. De nieuwe trainer kon zo zijn eigen mensen aanstellen.