Timber schiet Ajax in slotfase naar overwinning in duel met Willem II

19-02-2022 20:49 Laatste update: 20-02-2022 00:24

Notabene verdediger Jurriën Timber heeft Ajax zaterdag de drie punten bezorgd tegen laagvlieger Willem II. Timber maakte tien minuten voor het verstrijken van de speeltijd de enige treffer: 0-1. Hij kwam fysiek niet geheel ongschonden uit de strijd.

Voor de wedstrijd ging het al over de Champions League-clash met Benfica, maar Ajax moest nog wel even van Willem II winnen. De Amsterdammers hadden het betere van het spel. En ook het meeste balbezit, maar Willem II hield lang stand.

Ajax kwam tien minuten na rust op voorsprong via Dusan Tadic, maar de Serviër zag zijn doelpunt afgekeurd worden in verband met buitenspel. Ajax drong meer aan. Sebastien Haller raakte de paal maar de bal wilde nog niet tussen de palen.

Uiteindelijk zorgde Timber voor de drie punten. Wel raakte hij bij het doelpunt geblesseerd. Het is nog niet duidelijk of hij komende dinsdag tegen Benfica ook kan spelen. Door de overwinning vergroot Ajax het gat met nummer twee PSV weer met drie punten. De Eindhovaneren komen weliswaar nog in actie tegen sc Heerenveen dit weekend en kunnen het verschil weer terugbrengen naar vijf.