Nieuws

Barcelona maakt zich op voor eerste Europa League-wedstrijd sinds 2004

Barcelona maakt zich op voor eerste Europa League-wedstrijd sinds 2004

17-02-2022 09:05

Op papier lijkt het een wedstrijd in de knockout-fase van de Champions League, maar donderdagavond nemen FC Barcelona en SSC Napoli het tegen elkaar op in de Europa League. Voor de Catalaanse club is het de eerste wedstrijd in het tweede toernooi van Europa sinds het seizoen 2003/2004.

Destijds werden de Blaugranas uitgeschakeld door Celtic in de achtste finales. Even ter vergelijking: Barça-verdediger Sergiño Dest vierde dat jaar zijn derde verjaardag. Afgelopen november maakte Xavi Hernández zijn debuut als trainer van de Catalanen en sindsdien is Barcelona langzaam de weg terug aan het vinden. Barcelona werd dit seizoen derde in de Champions League-groep achter Bayern München en Benfica, dat aankomende dinsdag Ajax treft.

Momenteel staat Barça vierde in de Primera División, al hijgt nummer vijf Atlético Madrid in de nek met een gelijk aantal punten. Door de afwezigheid van Memphis Depay heeft Luuk de Jong een nieuwe status weten te ontwikkelen bij de Catalanen: De Jong scoorde dit kalenderjaar vier keer in vijf wedstrijden en redde meermaals punten voor de Spaanse club. De kopsterke spits begon wankelend aan zijn eerste seizoen in Catalonië maar heeft zich inmiddels goed teruggeknokt. Memphis zal niet aan de aftrap verschijnen tegen Napoli, de Nederlandse aanvaller heeft nog te veel last van een spierblessure.

Napoli is bezig aan een sterk seizoen en staat derde in de Serie A. De Azzurri doen nog volop mee in de strijd om de landstitel en staan slechts twee punten achter op koploper AC Milan. De Italiaanse ploeg won nog nooit van Barcelona en zal daar op donderdagavond verandering in proberen te brengen. De twee ploegen trappen af om 18.45 uur in Camp Nou.