Nieuws

'Voormalig Feyenoorder Guidetti kan transfervrij naar zijn geboorteland'

'Voormalig Feyenoorder Guidetti kan transfervrij naar zijn geboorteland'

15-02-2022 08:40 Laatste update: 09:23

John Guidetti keert mogelijk terug naar zijn geboorteland Zweden. AIK wil hem graag aan de selectie toevoegen en heeft dat kenbaar gemaakt. Dat meldt Sportbladet. Ook andere Zweedse clubs zouden hem volgen.

Guidetti is op dit moment actief bij het Baskische Deportivo Alavés. De ploeg uit Vitoria-Gasteiz strijdt tegen degradatie op het hoogste Spaanse voetbalniveau. Het contract van de Zweed loopt af en hij komt maar mondjesmaat aan spelen toe.

Na het seizoen is Guidetti transfervrij en heeft hij zijn nieuw club voor het uitkiezen. De verwachting is immers niet dat de Basken zijn contract willen verlengen. AIK deed hem al een voorstel, maar ook Malmö FF en Hammarby IF zouden interesse hebben. Daarnaast zitten er meerdere buitenlandse clubs achter hem aan, weet Aftonbladet. Guidetti twijfelt daardoor nog of hij al wil terugkeren naar Zweden.

Guidetti speelt al ruim drie seizoenen voor Alavés. Hij kwam voor vier miljoen over van Celta de Vigo in 2018 en maakte slechts negen doelpunten voor de club in al die jaren. Guidetti kende een succesvolle periode bij Feyenoord in het seizoen 2011-2012.