Wedstrijdverslag

Barça wint spektakelstuk tegen Atlético: hoofdrol Alves, debuut Traoré en Auba

Barça wint spektakelstuk tegen Atlético: hoofdrol Alves, debuut Traoré en Auba

06-02-2022 17:48

FC Barcelona heeft zondagmiddag een bijzonder knappe zege bewerkstelligd tegen Atlético Madrid. Dani Alves pakte de hoofdrol bij de Blaugranas, die een vroege achterstand meer dan goed maakten. Adama Traoré beloonde zijn debuut met een assist. In Camp Nou werd het mede door een treffer van Luis Suárez 4-2.

Barcelona heeft daarmee alle zorgen even van zich af gespeeld. In de openingsfase leken de slechte resultaten van de afgelopen weken een vervolg te krijgen toen Yannick Carrasco na acht minuten de openingstreffer maakte. 

Daarmee leek Barça weer in problemen te komen, maar Jordi Alba dacht daar anders over. De Spaanse verdediger volleerde vanuit een moeilijke hoek heerlijk raak en zorgde voor de gelijkmaker. Daarmee was de toon gezet voor de rest van het spannende duel. 

Barcelona voelde dat er wat te halen viel en drukte door. De Catalanen trakteerden zichzelf via treffers van Gavi en Aurajo nog voor het rustsignaal op een 3-1 voorsprong. 

In de tweede helft gingen de Blaugranas verder met wat ze in de eerste helft aan het doen waren en duurde het niet lang voordat Dani Alves zijn stempel kon drukken. De inmiddels 38-jarige verdediger zorgde voor de 4-1 en schoot een afvallende bal hard binnen. Na een uur spelen werd nieuwkomer Adama Traoré afgelost door de tweede nieuwkomer, Pierre-Emerick Aubameyang. 

Een kwartier later deed Atlético wel wat terug. Uitgerekend Luis Suárez kopte tegen zijn oude liefde van dichtbij de 4-2 binnen uit een hoekschop. Na ruim een uur spelen kreeg Dani Alves een rode kaart nadat hij Carrasco van achter op de kuit trapte. Na de rode kaart kwam Sergiño Dest in het veld voor Gavi als verdedigende wissel. De Catalanen kwamen ondanks de rode kaart niet meer in gevaar en speelden de wedstrijd uit. Daarmee blijven de drie punten in Camp Nou. 

Barcelona heeft een tumultueuze periode achter de rug. De afgelopen maanden vielen resultaten tegen, maar door de belangrijke overwinning tegen Atlético heeft de Catalaanse club de vierde plek in handen. Het verschil met nummer drie Real Betis bedraagt twee punten. Atlético ziet Barça over zich heen gaan en staat nu vijfde met één punt verschil.