Nieuws

FC Twente tevreden na gelijkspel in Utrecht: 'Soms moet je een punt koesteren'

FC Twente tevreden na gelijkspel in Utrecht: 'Soms moet je een punt koesteren'

05-11-2023 15:24

Ricky van Wolfswinkel en Joseph Oosting kunnen allebei leven met het punt wat FC Twente behaalde bij FC Utrecht. De rode kaart van Michal Sadilek was volgens beide het breekpunt. Toch zag de manager wel vooruitgang bij de Tukkers. 

"Als je hier met tien man komt te staan en je haalt er een punt uit, dan ben je tevreden", zegt Oosting. "Helemaal als je ziet hoe we het met een man minder hebben gedaan. Als ik dit vergelijk met hoe we het uit bij Fenerbahçe na de rode kaart het niet goed hadden staan, dan hadden we hier de zaken met tien man goed voor elkaar."

Toch kreeg Michel Vlap terwijl FC Twente al met tien man stond een grote kans op 1-2. Hij benutte die niet. "Dat zijn wel dingen, daar heb je een beetje geluk bij nodig dat je dan de volle buit pakt. De aanname was niet goed en uiteindelijk mag je dan blij zijn met 1-1. Mijn jongens hebben er echt alles aan gedaan. Ze waren alert en ik vond dat ze ook goed voetbalden."

Ook spits Ricky van Wolfswinkel was content. "We kwamen hier uiteraard om drie punten te pakken. Met onze manier van spelen had dat geen probleem hoeven zijn. Dat zag je in grote gedeelten van de eerste helft wel, zonder dat we echt grote kansen kregen. We hadden wel de controle. Na zo’n rode kaart is het een andere wedstrijd. We hebben wel laten zien geleerd te hebben van RKC-uit. Soms is een gelijkspel het maximaal haalbare."

Door het gelijke spel verzuimde FC Twente het om naar de tweede plaats van de Eredivisie te klimmen. NEC zal volgende week zaterdag op bezoek komen in de Grolsch Veste. Vorig seizoen won de ploeg simpel van de Nijmegenaren. Toen eindigde het in een 4-0 overwinning.