Nieuws

Ten Hag neemt het op voor kwakkelde Antony: 'Hij is de juist speler, een vechter'

Ten Hag neemt het op voor kwakkelde Antony: 'Hij is de juist speler, een vechter'

02-11-2023 17:26

Erik ten Hag heeft het opgenomen voor zijn aanvaller Antony. De oefenmeester van Manchester United werd woensdag door Newcastle United uit de Carabao Cup geknikkerd en sprak zich na afloop uit over zijn pupil, die de nodige kritiek krijgt te verduren.

In tien wedstrijden was Antony nog niet goed voor een enkel doelpunt of assist. In de zomer van 2022 telde Manchester United ruim 95 miljoen euro naar voor de aanvaller van Ajax. Sinds zijn overstap speelde Antony al 54 wedstrijden, waarin hij goed is voor slechts acht doelpunten en drie assists. In Engeland lijkt het geduld steeds meer op te raken en daarmee de kritiek jegens de Braziliaan te groeien. Toch blijft Ten Hag in zijn aanvaller geloven en noem hem 'de juiste speler' voor zijn ploeg.

"Er is ook het team, ten eerste speelt het team niet goed", begint Ten Hag tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Als ze hem de ballen niet brengen, nogmaals, daar ben ik ook verantwoordelijk voor. Maar er is natuurlijk ook veel geluid en dat deed zijn niveau dalen. Hij kan beter, maar alle spelers kunnen beter", meent de Nederlandse oefenmeester. "Antony is ook een vechter. Hij heeft het vertrouwen en is dapper. Ik ben ervan overtuigd dat hij de prestatie zal leveren dat hij de juiste speler voor ons is", vervolgt Ten Hag.

In de Premier League staat Manchester United na tien wedstrijden met vijftien punten op plek acht. De crisis in op Old Trafford lijkt na de pijnlijke bekeruitschakeling nog lang niet af te nemen.