Transfernieuws

'Bayern-middenvelder na acht jaar toe aan iets nieuws, Barça op vinkentouw'

'Bayern-middenvelder na acht jaar toe aan iets nieuws, Barça op vinkentouw'

01-11-2023 19:18 Laatste update: 19:23

Het is onzeker of Joshua Kimmich zijn in 2025 aflopende contract gaat verlengen bij Bayern München. De middenvelder heeft na acht jaar trouwe dienst twijfel en zou zomaar naar de Primera División kunnen vertrekken. 

Volgens SPORT1 is het onwaarschijnlijk dat Kimmich dit seizoen bijtekent bij de club. "Er waren tijden dat Kimmich zich veel comfortabeler voelde bij Bayern dan nu. Het zou me verbazen als er dit jaar een verlenging komt", meent hoofdredacteur Kerry Hau. "In welke rol ziet de coach hem? Hoe moet het team er de komende jaren uitzien? Hoe groot zijn de kansen om elk jaar voor de Champions League-winst te spelen?"

Kimmich arriveerde in 2015 in Beieren en werd voor ruim acht miljoen euro overgenomen door VfB Stuttgart. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Kimmich zich tot middenvelder van wereldformaat. De Duitser, die nu 28 jaar oud is, heeft nu nog de kans om elders in Europa te gaan voetballen. FC Barcelona zou zeer geïnteresseerd in de komst van de speler. De Catalanen haalden eerder ook al Robert Lewandowski op bij Bayern.