Nieuws

Lyon-coach Grosso breekt zwijgen na busincident: 'Had een tragedie kunnen zijn'

Lyon-coach Grosso breekt zwijgen na busincident: 'Had een tragedie kunnen zijn'

01-11-2023 10:23

Fabio Grosso heeft gereageerd na zijn verwondingen die hij opliep bij de aanval op de spelersbus van Olympique Lyon. In een bericht op Instagram riep hij op om vooral te leren van het voorval.

"Wat er zondag is gebeurd, had ook een tragedie kunnen zijn. Dat was het in ieder geval voor de sport en voor iedereen die van voetbal houdt. Ik hoop dat dit een les voor de toekomst zal zijn", schreef de 45-jarige Italiaan.

De eerste training op dinsdag moest hij nog aan zich voorbij laten gaan. Grosso had twaalf hechtingen nodig voor zijn verwondingen. Hij verliet de bus zelfs met een bebloed gezicht, waardoor hij vooral last had van duizeligheid. Of de hoofdcoach deze week wel op het trainingsveld zal staan of zondagmiddag op de bank zal zitten voor de wedstrijd met Metz, is maar de vraag.

Afgelopen zondag werd de bus van Lyon voor aankomst met stenen aangevallen door Marseille-fans. De wedstrijd werd vervolgens afgelast. Ajax moet ook nog naar Frankrijk afreizen voor de uitwedstrijd met Olympique Marseille. Het treffen van beide clubs in de Europa League staat gepland op 30 november.