Nieuws

Wie is Giannis Konstantelias, de Griekse international waar Ajax naar kijkt?

Wie is Giannis Konstantelias, de Griekse international waar Ajax naar kijkt?

31 oktober - 19:17

Ajax heeft volgens Griekse bronnen een oogje op Giannis Konstantelias. Wie is deze tweevoudig Grieks international, die bij PAOK Saloniki als groot talent wordt beschouwd? VoetbalNieuws schetst het profiel van de aanvallende middenvelder. 

Achtergrond en clubcarrière

Giannis Konstantelias werd geboren op 5 maart 2003 in het Griekse Volos, een stad die tussen Athene en Thessaloniki in ligt. Konstantelias begon zijn voetbalcarrière bij het plaatselijke Agia Paraskev. Uiteindelijk vertrok de speler naar PAOK Saloniki en maakte hij daar op 17 januari 2012 zijn profdebuut. In januari van vorig jaar werd de middenvelder uitgeleend aan KAS Eupen in België. 

In België speelde Konstantelias onder meer onder Michael Valkanis, de Australiër die assistent-trainer is geworden bij Ajax. De speler kwam in België tot zeven invalbeurten en keerde daarna terug naar PAOK. Konstantelias staat erom bekend dat hij tweebenig is en wordt in Griekenland omschreven als een groot talent.

Carrière bij Griekenland

Konstantelias was vertregenwoordigd in zowat alle Griekse jeugdelftallen, maar heeft ook zijn debuut voor het grote Griekenland al gemaakt. De middenvelder maakte in maart 2023 zijn debuut in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar, waarna hij nog één keer in actie kwam tegen Litouwen. De oplettende kijker heeft Konstantelias onlangs ook nog op tv kunnen spotten. Hij zat de gehele wedstrijd op de bank tegen het Nederlands elftal (0-1).

Wat voor speler is Konstantelias?

Konstantelias zoekt graag de tegenstander op en heeft een flinke dribbel in huis. De statistieken die de Griek dit seizoen op de mat legt zijn oké te noemen. In achttien officiële wedstrijden kwam hij vier keer tot scoren en gaf hij één assist. Twee goals daarvan maakte Konstantelias in de voorronde van de Conference League tegen Hearth of Midlothian en Beitar Jerusalem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!