Veerman beleeft droomdebuut, Utrecht knokt zich terug

05-02-2022 18:34 Laatste update: 19:44

Henk Veerman was in zijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht meteen van onschatbare waarde. De boomlange spits kwam na een half uur het veld op tegen SC Cambuur en maakte de winnende treffer in Stadion Galgenwaard: 3-2.

Veerman zal zijn debuut in Utrecht niet snel vergeten. In januari maakte de spits de overstap van SC Heerenveen. Veerman begon op de bank en zag met lede ogen aan hoe Cambuur na acht minuten al op voorsprong kwam: Erik Schouten zorgde voor de openingstreffer. Nog geen vijf minuten later herhaalde Schouten het kunstje en stond Cambuur op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Utrecht-trainer René Hake greep na een half uur in en haalde Mike van der Hoorn naar de kant voor Henk Veerman. Van der Hoorn was het duidelijk niet eens met Hake en uitte zijn ongenoegen in de dug-out. Enkele minuten nadat de nieuwe spits het veld betrad sloeg Utrecht toe. Anastasios Douvikas scoorde twee keer in vijf minuten tijd en zorgde voor een 2-2 op het scorebord. Dat was tevens de ruststand.

Na ruim een uur spelen zorgde Veerman zelf voor de bevrijdende 3-2: na een scrimmage in het strafschopgebied van Cambuur liep de spits hard tegen de bal aan. Door de overwinning van FC Utrecht blijft de ploeg uit de Domstad op de zevende plaats staan, op één punt van Vitesse dat op zondag in actie komt. Cambuur blijft op de achtste positie staan met vijf punten achterstand op Utrecht.