Nieuws

Slot over Van Persie als mogelijke assistent: 'Voelt zichzelf meer hoofdtrainer'

Slot over Van Persie als mogelijke assistent: 'Voelt zichzelf meer hoofdtrainer'

27-10-2023 15:05 Laatste update: 15:06

Mocht Robin van Persie gevraagd worden om assistent-trainer bij Feyenoord te worden, dan zou hij niet meteen instemmen. Dat onthult Arne Slot op de persconferentie van de Rotterdammers.

Marino Pusic vertrok afgelopen week bij Feyenoord om aan de slag te gaan bij Shakhtar Donetsk als hoofdtrainer. Dat betekent dat er bij de Rotterdammers een nieuwe vacature vrij is gekomen voor assistent-trainer. Slot heeft een inkijkje gegeven in hoe men er nu in staat.

"Ik heb er actief nog niet wat mee gedaan en dat is nog steeds zo. We kunnen het prima oplossen zoals het nu gaat en er zijn nog geen gesprekken met nieuwe kandidaten", zo begint Slot, waarna er naar Van Persie wordt gevraagd. Uit het antwoord blijkt dat dat hem waarschijnlijk niet gaat worden. "Hij voelt zichzelf ook een hoofdtrainer en zit midden in zijn cursus. Hij maakt stappen en wil dat afmaken. We sluiten niemand uit."

Van Persie is momenteel bezig met zijn pro-licentie bij de UEFA. De voormalig topspits van Oranje heeft daarnaast de leiding onder het Youth League-team van Feyenoord.