Nieuws

Belgische bond solidair met Zweden: 'Willen respect tonen voor wat er gebeurd is'

Belgische bond solidair met Zweden: 'Willen respect tonen voor wat er gebeurd is'

17-10-2023 17:04 Laatste update: 17:07

In navolging van Zweden heeft ook de België zich uitgesproken over het uitspelen van de gestaakte wedstrijd van maandagavond. De Belgische voetbalbond wenst net als de Scandinaviërs dat het duel niet meer wordt uitgespeeld, aldus voorzitter Manu Leroy tegenover Le Soir.

Maandagavond werd Brussel opgeschrikt door twee moorden op Zweedse burgers, die in de stad waren voor het EK-kwalificatieduel tussen België en Zweden. De Zweedse spelers kregen in de rust hoogte van het voorval en wenste het duel niet uit te spelen. Na goed overleg werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. 

De UEFA had het liefst gezien dat de wedstrijd zo snel mogelijk werd uitgespeeld, maar de Zweedse ploeg is inmiddels al naar huis. Ook de Belgische bond verklaart zich nu solidair met hun Scandinavische collega’s.

"We zullen niet aandringen op een forfait. We willen respect tonen voor wat er gebeurd is", aldus Leroy tegenover Le Soir. "Ik zal contact opnemen met de Zweedse en de Oostenrijkse federatie én met UEFA. We gaan ons niet vasthouden aan ons statuut van groepshoofd. Op een bepaald moment moeten moraal en ethiek de bovenhand nemen", klinkt het.