Reactie

Griekse bondscoach overtuigd van zijn ploeg: 'Laten ons niet nog eens verrassen'

Griekse bondscoach overtuigd van zijn ploeg: 'Laten ons niet nog eens verrassen'

15-10-2023 20:56

Gustavo Poyet, de bondscoach van Griekenland, heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg maandagavond een goed resultaat neerzet tegen Oranje. De Grieken hebben kwalificatie voor het EK in Duitsland nog altijd in eigen hand en kunnen daarin een grote stap zetten met een eventuele zege op Nederland.

Poyet vertelt zondag op de persconferentie dat Griekenland vol voor de overwinning gaat. "We zijn immers in vorm", klinkt het. "Ik begon met mijn rol als bondscoach met twee doelstellingen: promoveren in de Nations League en plaatsing voor het EK. Dat eerste is gelukt en dat tweede kan nog altijd. Er zijn maandag geen excuses meer voor ons als we tegen Nederland spelen. We kunnen niet wachten tot we mogen."

De Grieken staan momenteel tweede in poule B met twaalf punten uit zes wedstrijden. Oranje volgt op plaats drie met zes uit negen. De wedstrijd van maandag in de OPAP Arena in Athene mag dus worden beschouwd als een soort 'finalewedstrijd'. "Onze supporters krijgen nu een heel andere ploeg te zien. We laten ons echt niet nog eens verrassen", aldus Poyet, refererend aan de 3-0 nederlaag in Eindhoven. "En zelfs als we verliezen, is dat nog niet het einde van de wereld. Dan krijgen we via de play-offs misschien nog een kans."

Griekenland – Nederland begint maandagavond om 20.45 uur. De wedstrijd is in hoogtepunten te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt.