Nieuws

Daramy nam contact op met Ajacied: 'Ik kon zien dat hij down was'

Daramy nam contact op met Ajacied: 'Ik kon zien dat hij down was'

09-10-2023 16:37

Mohamed Daramy heeft Anton Gaaei een hart onder de riem gestoken na zijn fout in de Klassieker. De voormalig Ajacied nam contact op met zijn landgenoot, die nu voor Ajax speelt.

Daramy, die afgelopen zomer voor zo’n twaalf miljoen euro werd verkocht door Ajax aan Stade Reims, zag Gaaei hopeloos in de fout gaan tegen Feyenoord ruim twee weken geleden. Het was voor de vleugelflitser aanleiding om contact op te nemen met de Deen.

"Er is een crisis en na de wedstrijd tegen Feyenoord heb ik hem (Gaaei, red.) een berichtje gestuurd in een poging hem aan te moedigen en om hem eraan te herinneren dat hij nog steeds een goede speler is", begint Daramy in gesprek met Bold. De aanvaller gaf de rechtsback advies. "Hij moet proberen om positief te blijven, ook al gaat het nu niet goed bij Ajax", klinkt het.

"Ik kon zien dat hij down was toen hij regelrecht naar de kleedkamer ging (na de wissel, red.)", gaat Daramy verder over het moment waarop Gaaei de bal bij Santiago Gimenez in de voeten schoof. "Ik weet hoe het is, want ik heb zelf ook in zo'n situatie gezeten, waarin dingen niet gaan zoals ze zouden moeten gaan. We raakten aan de praat en ik vertelde hem dat hij me altijd kan berichten of bellen als er iets is, want dan zijn we er voor hem", besluit hij.

Daramy zit er zelf wel prima in bij Stade Reims. De Deen kwam in zeven wedstrijden tot twee goals en één assist en bekleedt momenteel de vijfde plaats in Frankrijk met zijn club.