Verheydt scoort drie keer en leidt veelbesproken ADO langs Den Bosch

10-10-2021 16:33

ADO Den Haag heeft een beladen thuisduel met FC Den Bosch winnend afgesloten. De Brabanders werden met een 3-2 nederlaag terug naar huis gestuurd, maar wat vooral bleef hangen was de actie van het publiek.

ADO Den Haag – FC Den Bosch 3-2
De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of scheidsrechter Hensgens moest de spelers even naar de kant halen. De fans van ADO, voornamelijk vanaf Midden-Noord, gooiden vuurwerk op het veld en toonden spandoeken met teksten die tegen de KNVB waren gericht. Na interventie van de stadionspeaker en een paar minuten afkoelen, kon het duel toch doorgang vinden.

De winnaar van de eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie kwam vervolgens op voorsprong via Thomas Verheydt en kreeg nog voor rust voldoende kansen op een tweede goal. Hij viel echter aan de andere kant: Roy Kuijpers maakte er tegen de verhoudingen in 1-1 van. In de tweede helft zorgde Verheydt alsnog voor eerlijke verhoudingen. Hij kopte raak (1-2) en maakte vijf minuten voor tijd vanaf de stip de 1-3. De tegentreffer van Soufyan Ahannach was voor de statistieken.