Reactie

'Woedende' Clasie zag 'gemakzucht' bij AZ: 'Is iets om je kapot voor te schamen'

'Woedende' Clasie zag 'gemakzucht' bij AZ: 'Is iets om je kapot voor te schamen'

21-09-2023 21:50 Laatste update: 21:59

Jordy Clasie schaamt zich voor vertoning van AZ tegen Zrinjski Mostar. De aanvoerder van de Alkmaarders heeft het idee dat er in de tweede helft een stukje gemakzucht om de hoek kwam kijken.

AZ zat donderdagavond op rozen in Bosnië door met 0-3 te gaan rusten, maar na de thee was alles anders. Mostar kwam vier keer tot scoren en boog daarmee de achterstand in de volle volledigheid om. Clasie heeft wel een verklaring voor wat er gebeurd is.

"Als je zo speelt in de tweede helft, dan is dat iets om je kapot voor te schamen", begint de aanvoerder voor de camera’s van ESPN. "Als je denkt dat je er al bent en dan zo’n tweede helft speelt. Hoe je de goals weggeeft, dan mag je wel woedend zijn denk ik."

"Een stukje gemakzucht denk ik", antwoordt Clasie op de vraag waar het aan ligt. "In de eerst helft geven we niets weg en daarna komen ze er zo makkelijk doorheen. Je mag ze niet eens het gevoel geven dat er iets te halen is. Als je ziet hoe we de goals weggeven, dan zegt dat wel iets over hoe we verdedigen in die fases", besluit hij.