Wedstrijdverslag

Duitsland herpakt zich met overwinning op Frankrijk: Engeland wint bij Schotland

Duitsland herpakt zich met overwinning op Frankrijk: Engeland wint bij Schotland

12-09-2023 23:05

Het Duitse elftal heeft voor het eerst sinds het ontslag van bondscoach Hansi Flick weer een overwinning geboekt. Onder leiding van interim-coach Rudi Völler werd Frankrijk met 2-1 verslagen. Engeland zette eenvoudig dinsdagavond eenvoudig Schotland aan de kant.

Duitsland - Frankrijk

Duitsland heeft na een reeks teleurstellingen eindelijk weer reden tot juichen. In een spannende ontmoeting wisten onze oosterburen vice-wereldkampioen Frankrijk met 2-1 te verslaan. Thomas Müller opende al vroeg de score voor de Duitsers. De vreugde werd verder vergroot toen Leroy Sané met een indrukwekkende actie de voorsprong verdubbelde. Hoewel Antoine Griezmann nog een strafschop benutte voor de Fransen, kon Duitsland de overwinning veiligstellen.

Het Duitse team, dat recentelijk afscheid nam van bondscoach Hansi Flick, staat nu voor een nieuw begin. De overwinning op Frankrijk kan als een positieve stap in deze nieuwe richting worden gezien. De grote vraag is nu wie het stokje van Flick zal overnemen. De naam die rondzingt is Julian Nagelsmann, maar Louis van Gaal zou ook een van de kanshebbers zijn.

Schotland - Engeland

Aan de andere kant van het Kanaal was er ook actie. Engeland liet een sterke indruk achter door Schotland met 3-1 te verslaan op Hampden Park. De jonge ster Jude Bellingham was de uitblinker van de avond, terwijl Harry Kane de eindstand op 1-3 zette.