Wat zegt Inter-bestuurder Zanetti over Zirkzee en een mogelijke transfer?

Javier Zanetti over Joshua Zirkzee
3 mei om 10:35

Javier Zanetti is zeer gecharmeerd van Joshua Zirkzee. De oud-Inter voetballer en tegenwoordig bestuurder van de club voorspeld een grote toekomst voor de Nederlander. Wat zegt Zanetti precies en komt het van een mogelijke transfer? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Niet alleen AC Milan, maar ook Inter en Juventus gaan komende zomer strijden om de handtekening van Zirkzee. Dat is het laatste nieuws wat La Gazetta Dello Sport naar buiten brengt in Italië. Het is al langer bekend dat Zlatan Ibrahimovic in de Nederlander de ideale spits van de Rossoneri ziet, maar ook andere Italiaanse giganten zien zijn kwaliteiten. Het prijskaartje van de spits zal niet mild zijn, maar omdat Bologna-trainer Thiago Motta nog altijd in beeld is voor de mogelijke vacature bij De Oude Dame kan Juventus ook zomaar met zijn kwaliteiten aan de haal gaan.

Wat zegt Zanetti over Zirkzee?

'Hij is een groot kampioen: jong, getalenteerd en intelligent, maar ook fysiek heel sterk', zegt Zanetti over Zirkzee in een interview met Tuttobolognaweb. Dat medium maakt deel uit van de roze sportkrant La Gazetta Dello Sport. Een mogelijk driemanschap tussen huidige spitsen Marcus Thuram en aanvoerder Lautaro Martinez ziet de Argentijn ook wel voor zich. 'Hij doet het heel goed, zo'n speler zou nuttig zijn voor iedereen die belangrijke doelen nastreeft. Zirkzee bij Inter? Als de kans zich voordoet, kunnen we erover nadenken. Hij, Lautaro en Thuram zijn jong en sterk.'