Breaking news

Rode kaart Dumfries niet fataal voor Inter: twintigste landstitel is een feit

22 april - 22:42 Laatste update: 22:49

Internazionale is er zondag in geslaagd de twintigste landstitel in de clubgeschiedenis te veroveren. Uitgerekend tegen aartsrivaal AC Milan werd met 1-2 gewonnen in het 'uitduel'. Denzel Dumfries pakte een rode kaart in de blessuretijd vanwege een opstootje.

Bij Milan begon Tijjani Reijnders in de basis, bij Inter startten Dumfries en Stefan de Vrij op de bank. De eerste helft was een afspiegeling van hoge intensiteit en strijd, typerend voor een derby. Beide teams creëerden kansen, maar het was Francesco Acerbi die in de achttiende minuut de score opende.

Na een perfect uitgevoerde hoekschop kopte hij de bal koeltjes in de rechter onderhoek. Milan antwoordde met een sterke kans in de 29ste minuut, maar Inter's doelman Yann Sommer stond stevig in zijn schoenen tegenover Rafael Leão. Marcus Thuram was ook dicht bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal kort voor de rust.

Na de pauze kwam Inter agressief uit de startblokken. Thuram, na zijn eerdere pech, vond in de 49e minuut het net door de bal na een indrukwekkende solo in de linker onderhoek te plaatsen. Het stadion explodeerde van vreugde terwijl Inter een 2-0 voorsprong nam. Milan bleef echter vechten; Theo Hernandez daagde Sommer uit met een krachtig schot in de 59ste minuut, maar zonder succes. Kort daarna testte Hakan Calhanoglu Sommer nogmaals, die met een spectaculaire redding een zeker lijkend doelpunt voorkwam. In de slotfase deed Oluwafikayomi Tomori iets terug via een kopbal en werd het weer spannend.

𝐌𝐀𝐑𝐂𝐔𝐒 𝐓𝐇𝐔𝐑𝐀𝐌! 🦸‍♂️
Vlak na rust schuift de Fransman de bal in de hoek: 2-0! 🪄#ZiggoSport #SerieA #MilanInter pic.twitter.com/iqRBSyVudv

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) April 22, 2024

Trainer Filipo Inzaghi gooide het meteen om: Dumfries kwam in de slotfase binnen de lijnen en raakte in de blessuretijd betrokken bij een vechtpartij. Vanwege zijn aandeel moest de verdediger met rood vertrekken en ook Théo Hernández mocht vroegtijdig douchen. In de slotseconde, terwijl Milan een hoekschop mocht nemen, mocht ook Calabria vertrekken. Ondanks alle hectiek wist Inter de zege over de streep te trekken en is de twintigste landstitel in de clubgeschiedenis een feit.