Nieuws

Blessure Oranje-verdediger valt mee, Veerman vernoemt zoon naar teamgenoot

Blessure Oranje-verdediger valt mee, Veerman vernoemt zoon naar teamgenoot

08-09-2023 14:08 Laatste update: 14:23

De blessure die Nathan Aké donderdagavond opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland, valt naar alle waarschijnlijkheid mee. Dat meldt De Telegraaf. De centrumverdediger van Oranje meldde zich vrijdagmiddag gewoon op het veld voor de hersteltraining.

Aké werd in de rust van het met 3-0 gewonnen duel in het Philips Stadion naar de kant gehaald. Hij had al een gele kaart op zak, maar greep ook naar zijn hamstring. Bondscoach Ronald Koeman nam daarom geen risico en bracht Stefan de Vrij als zijn vervanger binnen de lijnen.

Buiten Aké om deden ook de andere basisklanten mee aan de uitlooptraining. De invallers, reserves en tribuneklanten kregen zwaardere oefeningen voorgeschoteld. Daaronder vielen ook Tijjani Reijnders, die tegen Griekenland zijn Oranje-debuut maakte, Micky van de Ven en Ian Maatsen. De twee laatstgenoemden waren niet in de wedstrijdselectie opgenomen.

Joey Veerman ontbrak overigens. De middenvelder van PSV is in de nacht van donderdag op vrijdag vader geworden van een zoon, die de naam Frenkie Joe heeft gekregen.