Nieuws

Wie is César Montes, de Mexicaanse verdediger waar PSV naar heeft geïnformeerd?

Wie is César Montes, de Mexicaanse verdediger waar PSV naar heeft geïnformeerd?

31-08-2023 18:35

PSV is op zoek naar een rechter centrale verdediger en heeft daarvoor meerdere ijzers in het vuur. Volgens Voetbal International is César Montes één van de gegadigden. Wie is deze Mexicaan eigenlijk? VoetbalNieuws zoekt het voor je uit.

Achtergrond en spelerscarrière

De 26-jarige Montes wordt op 24 februari 1997 geboren in het Mexicaanse Hermosillo. Daar begint hij met voetballen in de jeugdopleiding van Monterrey, de club waar Vincent Janssen ook onder contract stond. In 2015 maakt Montes zijn debuut in de hoofdmacht van de club, wat het begin is van een jarenlange trouwe dienst. In totaal speelt de verdediger zeven jaar bij Monterrey, waarna hij in januari 2023 naar Espanyol verkast.

Bij Espyanyol heeft Montes inmiddels twintig wedstrijden achter de rug, waarin hij drie keer wist te scoren. Dat is al één derde van de productie die hij bij Monterrey voor zijn rekening nam. In Mexico speelde hij namelijk 216 wedstrijden waarin hij negen keer scoorde.

Basisspeler op het WK

Montes is voor het grote publiek misschien nog redelijk onbekend, maar afgelopen winter kwam hij toch aardig in de picture. De verdediger speelde alle drie de groepswedstrijden van Mexico op het WK in Qatar, tegen Polen, Argentinië en Saudi-Arabië. Helaas voor El Tricolor dropen ze al na de groepsfase af. In totaal speelde Montes al 39 interlands.

Contractsituatie

Zoals bekend verwisselede Montes afgelopen winter nog van club. Bij Espanyol heeft de verdediger dan ook een meerjarig contract getekend, tot de zomer van 2028. Destijds werd er acht miljoen voor de Mexicaan betaalt, dus dat betekent normaal gesproken dat er een veelvoud tegenover een vertrek van hem zou moeten staan. Dat valt Volgens VI wel mee. Vanaf tien miljoen euro kan er naar verluidt worden gepraat, klinkt het.