Nieuws

KNVB-directeur De Jong houdt opties voor Wiegman open: 'Het is zeker denkbaar'

KNVB-directeur De Jong houdt opties voor Wiegman open: 'Het is zeker denkbaar'

26-08-2023 08:18 Laatste update: 09:39

Directeur topvoetbal Nigel de Jong houdt de optie open voor Sarina Wiegman om Ronald Koeman op te volgen als bondscoach van de Oranje-mannen. De voormalig prof ziet echter ook nog obstakels.

De Jong heeft het in zijn eerste maanden druk met zijn nieuwe baan. De voormalig prof volgde het EK van Jong Oranje al op de voet en ging met de Leeuwinnen mee naar Australië en Nieuw-Zeeland. Op dat toernooi was het Engeland van Wiegman één van de smaakmakers en De Jong gaat in op een mogelijke baan als mannenbondscoach voor de succesvrouw. "Denkbaar is het wel", begint De Jong tegenover het Algemeen Dagblad. "Er liggen, in algemene zin, nog drempels om het acceptabel te maken. Nog niet iedereen is toe aan het idee van een vrouw als coach van mannen, dat merk je aan reacties. Dat geldt niet voor mij persoonlijk, ik geloof erin dat mannen en vrouwen in de nabije toekomst sowieso steeds meer met elkaar zullen samenwerken, vervlechten."

Persoonlijk heeft De Jong enkel lof voor de prestaties van Wiegman de afgelopen jaren. "Aan haar kwaliteiten en status hoeft niemand te twijfelen. Ze heeft vier opeenvolgende finales gehaald. Het moet gaan om de best beschikbare coach, gender is daarin niet allesbepalend. We zullen het per situatie bekijken wat mij betreft."